29/4-2017
IPO I – SK Listerby
283 poäng 98-96-89
Janne Ahlqvist
Roland Björkquist

Spåret
Jenta gjorde ett fantastiskt spår 🙂 Balanserad, fokuserad, målmedveten och noggrann. Jättefin i spårkärnan och superfina vinklar! Hon stannade till mycket kort på sista sträckan och de var det som kostade. Vilket debutspår!!

Lydnaden
Jenta har en härlig attityd i lydnaden  🙂 Tränger lite, men tappar inte fokus! Fint sättande och läggande under gång. Något sned ingång vid inkallningen, men det helt OK. Jag tycker att hon kunnat hålla apporten något fastare, men hon var snabb, hoppade fint och var målmedveten 🙂 Jag strulade till det för Jenta vid platsliggningen… Hon missförstod mig och behövde ett extra kommando vid läggandet. Hon gjorde även en liten böj vid läggandet vid framåtsändandet och det kostade lite.
Överlag så är jag SUPERNÖJD med Jenta. Det som kommenterats ovan var bagateller!!

Skyddet
Jenta genomförde första halvan av skyddsprogrammet fantastiskt bra 🙂 Kom in i bett från flykten lite underifrån, men skiftade in sitt bett så fort tillfälle gavs! Därefter fick vi lite problem…
Hon riktade in sig på domaren vid modprovet och figgen fick verkligen försöka bryta henne. Det kändes som Jenta blev osäker efter det och hon gick ur bett vid belastning. Vi fick göra om momentet på grund av tekniskt fel (Roland sa att han sprang fel/sneddade) Nästa gång gick det betydligt bättre, men en viss osäkerhet syntes ändå. Fin sidotransport 🙂
Det är i skyddet vi har mest saker kvar att pilla på… Det finns en osäkerhet i Jenta i skyddet och här gäller det att bygga hennes självförtroende. Det är prio framöver!!

Vilken debut hon gjort, min älskade fina Jenta 🙂

 

4/11-2017
FH I – SK Stehag
78 poäng
Johan Holmlund

Spåret
Jenta visade verkligen att hon är en stjärna att lita på även när det är svårt <3
Hon spårade fantastiskt fint och fick mycket beröm för sitt stabila och fina spårarbete 🙂  Hon var balanserad, fokuserad, målmedveten och noggrann. Första sträckan var dock svår med mycket hjulspår så det blev lite kontroller, men det togs med i bedömningen. Annars var det inte mer komtroller än vanligt 🙂 Hon hade även lite kontroller i några vinklar, men höll sig fint vid spåret och flöjtade inte iväg. Jag är mycket nöjd med hennes spårarbete! Det var 2 hundar av 9 som tog sig genom spåren, varav den andra var ett hemmaekipage. 6 av hundarna fick under 11 poäng. Trixigt alltså, men Jenta verkade inte alls bekymrad över ny plats eller yttre svårigheter <3

Däremot upptäckte jag ett problem som jag inte ens visste fanns… Markeringen av apporterna!! Här är hon vanligtvis alltid så säker, men helt plötsligt visste hon inte hur hon skulle göra vid apporterna. Utan tvekan la hon sig och tog upp apporterna (2 st) i munnen. Låg sedan och höll dem så stolt… Nåja, nu har vi att träna på framöver!! Hitta en lösning på ett problem jag inte visste fanns och dessutom få fram beteendet på träning. En utmaning!!

Känslan från tävlingen är ändå bra! Hon är en juvel min lilla krigare, men kämpar i alla lägen och ger allt <3
16 poäng missade på grund av apporterna och några poäng borta på grund av min linhantering, så då presterade hon spårmässigt ett arbete på över 95 poäng i sin FH1-debut under tydligen svåra förhållanden.
Stolt matte!!

Hon är bäst min lilla juvel <3