4/9-2016
Lägre klass spår – Ronneby Brukshundklubb
546 poäng/1:a placering/Uppflyttad
Mia Persson och Marianne Jonsson

Spåret: Vilja gick iväg helt OK i spårupptaget, men hade svårt att få riktigt fäste. Hon var lite flackig och kollade annat (vilt) första halvan av spåret och missade även första pinnen. Inte förrän efter 4:e pinnen kom hon igång ordentligt och det kändes säkert och stabilt.

Budföringen: Här hade vi lite otur. Precis i samband med att jag kommenderar “Marsch”, så börjar ett meddelande sändas ut i högtalaren på klubben. Vilja kommer av sig i första språnget och vänder tillbaka till mig. Vid nytt kommando, genomför hon dock momentet utan problem.

Lydnaden: Överlag gör Vilja en riktigt fin lydnad. Linförigheten är fokuserad och energisk! Framförgåendet är också helt OK, även om hon är lite seg ut på andra sträckan så genomför hon momentet utan extra kommando. Läggande under gång, kryp och hopp över hinder gör hon kanonfint!! Inkallningen och apporteringen hade däremot kunnat genomföras med högre intensitet. Platsliggningen var inget problem 🙂

Vår största vinst idag är att vi genomförde hela tävlingen med en positiv känsla och Vilja inte visade osäkerhet i något utan delmomenten 🙂 Visst finns det en del att slipa på, men tävlingen var en utmaning från Emma Franzén och utifrån våra förutsättningar tyckte jag att Vilja genomförde den på bästa sätt 🙂 5 veckors förberedelsetid efter 2 års fullständig vila… Vilja är stabil i sina moment, men skulle behöva lite mer arbetskondition för att orka hålla fokus på topp. En riktigt rolig dag!!